Свјетски познати генетичар, проф. др Миодраг Стојковић је у Великој сали Академије наука и умјетности Републике Српске одржао једночасовно предавање на тему: „Ембриони и матичне ћелије: од лабораторије до пацијента“. Овај научни скуп је окупио познате личности личности из медицинске и ветеринарске професије Републике Српске. Професор Стојковић је свим присутнима јасно и сажето објаснио значај ембриона и матичних ћелија у медицини, као и најновија сазнања из ове научне области у свијету. Скуп је привукао велику пажњу у медијима, којима су се обратили проф. Недић, директор Ветеринарског института Републике Српске и проф. Стојковић. Ветеринарски институт и Академија науке и умјетности су били организатори манифестације.
Према проф. Стојковићу матичне ћелије и ембрини имају огроман значај и потенцијал за будућност медицине јер представљају оруђе у борби против бијеле куге у свијету.
После предавања је одржана кратка интерактивна дискусија између предавача и свих заинтересованих учесника и мали коктел на коме је настављена дискусија и дружење.
Више о овом предавању прочитајте на порталу Независних новина.

ЈУ Ветеринарски институт Републике Српске „Др Васо Бутозан“ Бања Лука