На Копаонику је 22-25.9.2019, у организацији Института за хигијену и технологију меса из Београда одржана 60. међународна конференција индустрије меса. На скупу су учествовали многи домаћи и страни стручњаци који су кроз своје реферате изнијели најновија научна сазнања, највише из области месне индустрије.

Посебно се истичу сазнања о примени нових технологија у производњи, преради, складиштењу и промету меса; квалитету хране, анализе ризика и безбедност производа; предности и недостаци одређених поступака и друго. Имајући у виду развој и перспективе месне индустрије у Србији много се дискутовало о испуњавању услова за извоз на европско и свјетско тржиште са аспекта здравља животиња, безбедности производа, лабораторијским анализама и општој примјени међународних стандарда.
На конференцију су ипред Ветеринарског института учествовали проф.др Драго Н. Недић и др Бојан Голић и својим дискусијама у поједином засиједањима дали допринос усвајању квалитетних закључака и препорука.
Учешће представника најјачих месних компанија у Србији додатно је дат значај овом скупу.
За допринос одржавању конференције ЈУ Ветеринарски институт Републике Српске ”Др Васо Бутозан” Бања Лука је од организатора добио посебну Захвалницу.
Одабрани радови са овог скупа биће објављени у међународним часописима “Meat technology” и ”Eart and Environmental Science“.
5
1
 0
 4
3
Припремили: проф.др Драго Н. Недић и др Бојан Голић